2011-09-15 12:55:30• hírek • Szatmár.ro

Hétfőn kezdődik a film.dok fesztivál

Már javában tartanak a VII. Film.dok dokumentumfilm-fesztivál előkészületei. Idén is Csíkszeredában találkoznak a dokumentumfilmesek szeptember 19-én, ám ezúttal új helyszínen, a Szakszervezetek Művelődési Házában zajlanak az események, amelyet minden eddiginél nagyobb szabásúra terveztek a szervezők.

Idén hatvanöt film verseng a díjakért hétfőtől egy héten át, de a kísérőprogramok is színesebb palettát kínálnak a résztvevőknek. Ugyanakkor a seregszemle rendezőinek fontos az is, hogy otthonosabb helyszínt biztosítanak a meghívottaknak, amit komolyabb design-al is igyekszenek elérni, tudtuk meg Farkas György fesztivál igazgatótól.

Három egymásból nyíló teremben biztosítják a programok helyszínét. Míg az elsőben a kísérőprogramoknak - kiállításnak, információs filmvetítésnek, könyvbemutatóknak – adnak méltó helyet, a második az élettéré: a kávézóé és a bulik színhelye lesz. A legbelső termet a versenyfilmeknek alakították ki, itt történik a vetítés, naponta déltől éjfélig pörögnek a filmkockák.

Bár a fesztivál logója a régi, ezúttal meghökkentő plakáttal hívják fel a figyelmet az eseményre, amit szlogenjük is megerősít. „Ami nyomot hagy” – harsogja a falragasz, de lehetne „wanted” is. Merthogy lehet, sokan ma is bűnnek tartják, ha valaki arról beszél, mi folyik/folyt a környezetében. Ám a dokumentumfilm, ha tetszik, ha nem, a valóság, aminek nyoma marad…

Hétfőn 11 órakor sajtótájékoztatóval indul az eseménysorozat a Szakszervezetek Művelődési Házában.

 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: